PlastBusters

Arvostelussa: VIP Pursi

Paino: 180 g

Julkaistu: 29.11.2011

Testaaja
NimiJussi Karjalainen
KätisyysOikea
Taso
 
Pituus
 
Kontrolli
 

Uusia vielä julkaisemattomia kiekkoja Westsideltä, eli siis prototestiä, jee! Näissä on se kiva puoli, ettei ole hirmuisia paineita koska lopullinen tuotantokiekko voi olla hyvinkin erilainen.

Pursi on Westsiden odotettu ensimmäinen mid range. Se on suuren halkaisijan domekas, beaditön ja koveralla siivellä varustettu kohtuullisen nopea midari, jota mainostetaan Westsiden sivuilla tällä hetkellä vain sanalla "vakaa". Kädessä se tuntuu ihan mukavalle, joskaan ei kovin midarimaiselle. Muovi on saman oloista jäykempää VIPpiä kuin Vipusessa.

Odotin, että Westside olisi ensimmäiseksi midarikseen tehnyt jotain Rocin tyylistä, vakaa ja luotettava työjuhta joka sopii kaikenlaisiin rooleihin elinkaarensa aikana. Ihan tähän he eivät kuitenkaan ole päätyneet, Pursi on yllättävänkin alivakaa, paljon helpompi kääntää kuin esimerkiksi Buzzz, tai oma Meteorini (joka tosin on epäilyttävän vakaa Meteoriksi). Kevyillä heitoilla ja lyhyillä matkoilla sen saa vielä lentämään suoraan juuri kääntämättä, mutta vähänkään kovempi veto kääntää sen helposti yli. Feidiäkään ei ole paljoa, mutta se on kyllä siellä, kohtuullisen mietona ja myöhään lennossa.

Nykymuodossaan Pursi ei ole mitenkään erityisen monipuolinen kiekko. Sen vakaus ei riitä tuulessa käyttämiseen, ja suorien linjojenkin heittäminen vaatii aikamoista arvailua hyssekulman suhteen. Jos haluat sen pitävän hyzerin loppuun asti, täytyy kulmaa antaa jo huomattavan paljon. Se sopii kuitenkin varsin hyvin lyhyempiin heittoihin, eikä mene herkästi liian pitkäksi koska se kuitenkin feidaa hidastuessaan varsin kohtuudella. Kovaa heitettäessä Pursi on aika arvaamaton kun yrittää päästä suoraan tai vasemalle, ja kääntää joskus hitaasti, joskus nopeasti. Korkeuden antaminen helpottaa, eikä Pursi ole herkkä nokan kulmalle, itseasiassa se tuntui lentävän paremmin nimenomaan kun sille antoi ilmaa alle. Korkeissa anhyzereissä se kuitenkin loistaa. Tarpeeksi ilmaa ja hitusen anhyzer kulmaa niin Pursi liitelee nätisti kaartaen varsin kauas. Vaikka se oli vähän arvaamaton muilla linjoilla, se oli yllättäen meille kahdelle jokseenkin idioottivarma isoilla anhyzer-linjoilla. Helppo heittää ja sivuttaisliikettä tuli paljon.

Jos tuotantoversioon saa jotain toivoa, niin hieman lisää vakautta. Tällaisenaan Pursi on kyllä hyvä kiekko, mutta valitettavan rajoittunut. Tällaisen kiekon aika olisi ennemmin sitten kun vakaa/hieman ylivakaa puoli on hoidossa. Nopeus ja liito on kohdallaan, kiekko tuntuu hyvälle ja tekee joitakin asioita mainiosti. Jos se olisi luotettavampi matalilla linjoilla eikä ylipäätään kääntäisi niin paljoa, olisi se paljon monipuolisepi ja helpompi suositella. Toivotaan parasta.

Kommentit